24 mei 2013

De tocht naar Rolf

'Ik heb er één ouwe!' Een hele blije Rolf klinkt uit mijn telefoon. 'Kan je straks wat foto's komen nemen? Kan je meteen m'n plekkie zien. Dit ga je gaaf vinden! Het is alleen wel een klote-eind lopen. Hoop dat je dat niet erg vindt.'

Ik zit een goede kilometer verderop te vissen en wil eigenlijk nog een uurtje doorgaan, maar ben ook wel benieuwd naar zijn stek waar hij zo vol van is. Hij zit er in het water in een brede rietkraag en het is een heel eind door moerassig gebied lopen waar je je ook nog eens door het 'kale bos' moet worstelen, zoals wij het gebied met jonge, vrij kale boompjes noemen. Ik zag het niet ztten om daar te gaan vissen, gewoonweg te vermoeiend voor me, maar Rolf wilde het avontuur aangaan. Ik hak de knoop door. 'Ik kom eraan'.
In onderstaand filmpje mijn tocht naar RolfRolf heeft zelf ook nog een tof filmpje van zijn plek gemaakt. Om die te zien ga je naar NatVlees.

22 opmerkingen:

 1. Whoehaha! Ouwe man! :) Wel grappig om te zien hoe jij de tocht beleefd hebt. Je kan zeggen wat je wilt... Ik ga hier niezo snel iemand tegenkomen! :)) Toffe film!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk filmpje Boudewijn. Flinke tocht zeg! Wat mochten wij niet zien?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha! Je lijkt wel een soort van otter, als je dat eiland opstapt!
  Stelletje belhamels!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaaf gasten !

  Doet mij meer denken aan een aflevering van " Bush tales" in plaats van " Boustails" Hahaha !

  " Hoe komt die gozer hier met zijn hengels door heen? Kolere.....

  Leuke film !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer eens heel wat anders! Zon tocht afleggen om een vis voor je vismaat te fotograferen getuigd van kameraadschap. Mooi om te zien!

  Sjoerd

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik moest meteen denken aan die film van vroeger met die honden. De ongeloofelijke reis of zo. Leuk filmpje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kolere, een survival course is hier niks vergeleken mee. Jullie zijn wel echte doordouwers ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja mannen, een hele onderneming en hoewel ik Rolf onderweg een aantal maal voor gek heb verklaard, is het ook wel heel gaaf. Gewoon doen wat anderen niet doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zoek liever een makkelijkere bereikbare stek maar respect hoor!

  Grtz

  Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo ver van de wereld en toch weer niet :)

  Groet, Björn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. leuk gedaan.

  Onwijs veel zooi overal en toch geen hond te bekennen. Gaf hij de GPS coördinaten door of hoe heb je het anders gevonden? Geo-cache? Nice

  groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Aardige tocht Boudewijn, lijkt expeditie Robinson wel x2. Het afval dat ik zo her en der zie liggen doet mij vermoeden dat jullie niet de enige zijn die op deze plek komen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ Michael en Harry, ik denk niet dat daar iemand anders komt, is vrees ik aangespoeld zwerfafval en wat dingen gedumpt uit boten. 't Is echt zo aso als je het allemaal ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk filmpje Boudewijn! En zoals jij ook al zegt, Rolf komt daar echt niemand tegen. Alhoewel!?... een jutter misschien? Superstek!

  Gr. Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Top Boudewijn
  Dat je het gewandel door de wildenis voor je maat over hebt, en het is ook erg leuk om te zien hoe jou wandeling door de wildernis met comentaar is geweest.
  Groetjes Sander

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is eigenlijk vanzelfsprekend toch dat je dat doet? Maar ik houd ook wel van een beetje avontuur.

   Verwijderen
 16. Absoluut niet wat ik had verwacht, maar niet minder leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Bende, rotzooi, rommel. De oever waar ik zat staat bloot aan golfslag en de wind staat er vaak op te beuken. Alles wat in het water gegooid wordt, of er in waait, komt uiteindelijk op de kant terecht. Er is door een simpel vissertje als ikzelf niet meer tegen op te ruimen. Van de week zat ik op een nog veel afgelegener plek te hengelen. Achter mij rommelde een hermelijn, links een futennest, rechts een koetennest, een zeearend cirkelde rondjes hoog boven mij. In geen tien jaar is hier iemand geweest en toch lag er rotzooi. Niet één blikje of flesje of zo… Nee gewoon bergen troep, plastic zakken waar hele struiken doorheen groeide. De natuur wint uiteindelijk maar we maken het moeder Aarde niet makkelijk. Ik vind het heel treurig, we vervuilen ons eigen nest. En met ‘we’ bedoel ik de mens. Hoe stom kan je zijn? :(

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ondanks de 'Nordic Walk' stokken ging je niet erg hard vooruit. Ben benieuwd hoeveel hengeltoppen Rolf al gebroken heeft op zijn quest. Geinig, weer eens wat anders dan grote vissen. Lekker persoonlijk.

  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog geen enkele Hengeltop Fer en dat verbaast juist! Zal ook wel een vorm van kunde in zitten ;)

   Verwijderen