13 juni 2016

Op pad voor Beet magazine - BEET MISSIE

Nog maar net terug van weer een onvergetelijke bootvistrip op de Lot met Wouter en er staat een dagje vissen met een Beet-lezer op het programma. Dat is weer even omschakelen!

Op Facebook werd een oproep gedaan waarop mensen konden reageren en daar werd door de Beet-redactie een 'winnaar' uit gekozen.

'BEET MISSIE MET BOUDEWIJN MARGADANT


Wie wil er met struinkoning Boudewijn's Boustails van SOUL Carp en Martin SB op pad? De meeste Amsterdamse karpers zijn inmiddels al bekend met Boudewijn. Zijn favoriete manier van vissen is erg actief. Hij zoekt de karpers vaak op, in plaats van andersom. Lijkt het jou tof om een dagje mee te gaan met hem? Plaats dan een reactie en motiveer kort waarom je met hem meewilt'.

'Struinkoning' is natuurlijk niet de naam die ik mezelf heb gegeven. Ik moest nu alleen nog een water bedenken wat aansloot bij de doelgroep van Beet magazine en waar we een leuke en liefst succesvolle visdag konden beleven. Best lastig nog omdat ik door mijn verblijf in Frankrijk al even niet aan het water in Nederland was geweest. Na enig denkwerk viel mijn keuze op een cultuurwatersysteem, zoals dat tegenwoordig in de karperliteratuur wordt genoemd. Alexander de Wilde was degene die een dagje met mij mee op pad 'mocht'.
Hoe de dag is verlopen is te lezen in de Beet juli 2016 editie.
Check de preview met twee korte filmpjes op Total Fishing


6 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Thanks Tom, hebben de mensen van Beet in elkaar gezet.

   Verwijderen
 2. Mag ik ook een keer met u mee? Ik kan vast veel van uw leren denk ik want ik vis 4x elke week maar vang te weinig
  Met vriendelijke groeten,
  Wieger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wieger,
   Het meeste leer je door te vissen en dingen uit te proberen. Op YouTube is genoeg te vinden over hoe je kan vissen en natuurlijk ook in de magazines. Staar je niet blind op grote vissen vangen, het gaat toch echt om het plezier en hoe je het vissen ervaart. Als ik zo lees vis je in ieder geval genoeg. Ik heb helaas geen tijd om met iedereen op pad te gaan en ben al blij als ik zelf of met een vismaat kan gaan vissen.

   Verwijderen
 3. Hoi Boudewijn, leuk filmpje! Ik probeer ook steeds vaker op deze manier de wateren aan te pakken, waar ik met de pen soms in de problemen kom met het grote aantal lijnzwemmers/schrikkers. Wat is jouw ervaring met het aanvoeren van de stekken? Ik kan helaas niet langer vissen dan 2 a 3 uurtjes en voer mijn stekken niet voor. Als ik kom pak ik een aantal stekken die ik van voer voorzie om daar later op te gaan vissen. Toch vind ik het nog lastig omdat ik het idee heb dat als ik mijn loodmontage (wel licht) op een aangevoerde stek leg, ik de vis direct verstoor. de vraag is wat is effectiever eerst inleggen, dan bijvoeren (vis kan ongestoord de voerplek vinden en gaan azen) of de vis verstoren op een voerplek (komt ie dan nog wel terug, of zit de schrik er goed in..) wat is jouw ervaring? Alvast veel dank, groet en veel succes in je visserij! Arie Paauw

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Arie,
   Het is bij mij eigenlijk voornamelijk afhankelijk van de tijd die ik ter beschikking heb en of ik makkelijk vis(activiteit) kan waarnemen. Is het water heel troebel en ik heb 3 uurtjes of meer, dan hanteer ik eigenlijk dezelfde aanpak als penvissen, ik vis dan meestal wel met 2 hengels en maak dan per gebied voor elke hengel een plekje (dubbele kans en effectiever voor de korte periode. Heb ik 1 of 2 uurtjes, dan vis ik instant (wel met 2 hengels). Na vele jaren zo gevist te hebben is gebleken (in helder water vaak kunnen zien gebeuren) dat als er vis vlakbij zit en bereid is te azen, de aanbeet volgt binnen een half uur. Duurt het langer, dan zal het waarschijnlijk een langszwemmer geweest zijn. Dit is juist een goede manier op wateren waar veel met de pen gevist wordt is mijn ervaring. Omdat je ook kort onder of bij de kant vist leg je vaak je lood in en gebruik je licht lood. Het neerkomen verstoort de vissen zeker niet. De keren dat ik binnen 2 minuten na inleggen een aanbeet kreeg ligt al in de tientallen. Soms zelfs na herhaaldelijk opnieuw inleggen vanwege twijfel of wier of vuil. Iets verspreid voeren en aan de rand van je voer inleggen helpt ook nog eens, maar daar vertel ik je vast niets nieuws mee ;) Als ik op dezelfde wateren penvissen afzet tegen mobiel systeemvissen met 2 hengels ligt het aantal vissen per uur beduidend hoger. Dat wijt ik echt aan de inzet van de 2e hengel terwijl je even mobiel vist als met de pen. Al vis ik met de pen max een kwartier per plek en nu een half uur. Succes en veel plezier!

   Verwijderen