12 oktober 2012

Carp and the City part 13 Winterstek?

Het Gat, je ziet het niet, maar is er wel
De peilinspanningen hadden me een aantal interessante plekken opgeleverd waar Wouter en ik nu onder andere onze Carp and the City-sessies vissen. Eén zo'n plek is het Gat. Het Gat ligt in een betrekkelijk smalle gracht en zoals de naam doet vermoeden is het Gat een dieper deel in het voor de rest vrij eentonige bodemverloop van de gracht. Het is er over een lengte van ongeveer vijftig meter een halve meter dieper dan de rest van de gracht, waar het ongeveer twee meter diep is. Hoe deze kuil er is ontstaan of waarom deze is gecreeerd weet ik niet, maar aangezien het het diepste deel binnen een dikke twee kilometer gracht is, zou het best wel eens een interessante najaars- en winterstek kunnen zijn.


Zoals elke Carp and the City-sessie arriveren we in de vroege avonduren voor een eerste, vier uur durend, aftastsessietje. Wouter heeft gisteren een kilootje Monstercrabjes in het rond gestrooid, iets meer geconcentreerd op de randen van het Gat. Beiden vissen we één hengel op de rand en één in de kuil zelf.

Meeuwen en koeten bakkeleien verderop bij een brasserie. Wouter en ik hebben onszelf pontificaal op de stoep, voor de geparkeerde auto's geposteerd. Onze rodpods staan op een smal strookje klinkertjes op zo'n twintig meter van een bankje. Zoals elke keer als we ergens beginnen, worden we door omwonenden en hondenuitlaters voortdurend in de gaten gehouden. We passen nu eenmaal niet in het vaste straatbeeld. Om eventuele problemen te voorkomen hebben we een sixpack bier en wat blikjes cola meegenomen. Tijdelijke vriendschappen kunnen simpel gesloten worden indien de juiste ingredienten voorhanden zijn!


In gezelschap van twee oudere mannen, op wiens baarsstek we blijken te vissen, blanken we de sessie uit. Onder toeziend oog van enkele bewoners ruimen we onze spullen op, nemen en passant nog wat ander vuil mee en weten dat we snel zullen terugkeren. Eerst gaan er in het donker voorlopig om de dag vier handjes bollen te water en hebben we nog een andere stek te bevissen.7 opmerkingen:

 1. een beetje goodwill kweken kan nooit kwaad.
  suc6,
  patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben errug Benieuwd man !!!
  Succes !!!

  Groeten SK

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben benieuwd waar jullie nou weer zijn aanbeland. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bier en cola in plaats van kralen en spiegeltjes. De truc werkt nog steeds en verstandig. Het Gat klinkt inderdaad als een interessante plek!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Patrick, je kan het maar beter bij je hebben, mocht het verstandig zijn in te zetten ;)
  @ Sander en Tim, we gaan het zien. Het is een gok, maar een zekerheidje is lang zo interessant niet.
  @ Johan, maar wij nemen geen ziektes mee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste Boustails,

  Mijn ervaring met diepteverschillen van ongeveer een halve meter (zeker in boezemwater), is het nooit een winterstek is.

  Vaak wel een goede plek voor grote baarsen.

  Ik adviseer je dan ook hier direct mee te stoppen.

  Mooier kan ik niet maken. Sorry.

  Groet, Tonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beste Tonnie,
  Dank voor je reactie. We zijn ons ervan bewust dat er meer voor de hand liggende winterverblijfplaatsen zijn in boezemwater, maar we zijn ook benieuwd of en zo ja wat de stek gaat opleveren. En van (grote) baarsen zijn we ook niet vis.
  Groet, Boudewijn

  BeantwoordenVerwijderen