24 juni 2015

A days fishing; mobiel afstandvissen


Onlangs hadden Reggy Bruinsma en ik een dagje zig-vissen gepland. De omstandigheden zagen er tijdens het vastleggen van de afspraak gunstig uit, maar ook dit maal bleken de voorspellingen niet helemaal te kloppen.

Aangekomen bij het water zijn we blij verrast te zien dat er slechts één visser actief is. Beiden hebben we hier nog niet eerder gevist en kennen het water slechts van een rig- en systeemdag die we met het Rigsolutions team voor de jeugd in maart van dit jaar hebben georganiseerd. Die dag zagen en begrepen we dat er zeer veel gevist wordt op het betreffende water. We besluiten eerst een rondje om het water te lopen. Het is helder en er lijkt ook stroming te staan. Misschien door de wind? De enige visser is aan het opruimen en weet ons te vertellen dat het tot voor kort nog stampvol zat en dat er niets was gevangen, maar dat hij zojuist nog twee vissen had weten te haken. Het verbaast Reggy en mij niets, want als er zoveel hengeldruk op een water heerst, reageren de vissen sterk op drukte aan de waterkant, voeren en lijnen in het water.

4 juni 2015

Film The Lotexperience; karpervissen vanuit een boot op de Lot


Onlangs ben ik voor tien dagen naar Frankrijk afgereisd om de rivier de Lot te bevissen vanuit een boot. Vriend en vismaat Wouter zat al in Frankrijk op een groot meer te vissen en voegde zich drie dagen later bij me. De omstandigheden waren niet ideaal door de hevige regenval in de weken voor onze aankomst, maar er kon toch op sommige plekken gevist worden.